Inventief in coronatijd: ROC laat studenten stagelopen in fictieve bedrijven

Stages voor mbo-studenten zijn dun gezaaid dit jaar. Grote boosdoener is de coronacrisis. ROC Nijmegen is daarom inventief geweest: de school heeft fictieve bedrijven opgericht, zodat de mbo’ers toch nog stage kunnen lopen. Dit meldt Omroep Gelderland. 

Zo is bijvoorbeeld Urban Studio's opgericht, een bedrijf met artikelen voor de huiselijke inrichting. Docent Inge te Kaat van het ROC Nijmegen legt uit: "Het idee is dat ze meelopen in een webwinkel om alle afdelingen te doorlopen." 
 
Voordeel van dit fictieve bedrijf is dat mbo-studenten die een financiële opleiding volgen niet alleen te maken krijgen met de financiële kant, mar ook inzicht krijgen in de inrichting van de website en de vormgeving van de webwinkel. Te Kaat: “Het gaat echt out of the box, ook buiten hun eigen vakgebied om."
 
Daarnaast is er meer ruimte voor de mbo-studenten om fouten te maken, zonder dat er meteen consequenties aan verbonden zijn.  Terwijl dat in het bedrijfsleven wel zo zou zijn. "Juist van je fouten leer je," aldus Te Kaat.
 
Door: Nationale Onderwijsgids