SBB blij met extra 30 miljoen voor leerwerkbanen in (v)mbo

Het kabinet maakte vorige week bekend dat het 30 miljoen euro beschikbaar stelt voor het faciliteren van leerwerkbanen voor het praktijkonderwijs, vso, vmbo-leerwerktrajecten en mbo in 2020 en 2021. SBB is blij dat het kabinet hier oog voor heeft. Dit meldt SBB.

Eind vorige week maakte het kabinet bekend 500 miljoen euro extra vrij te maken voor het onderwijs. 30 miljoen euro daarvan is speciaal bestemd voor het faciliteren ven leerwerkbanen. Bedrijven die leerwerkbanen aanbieden krijgen nu een voorschot op hun subsidie. Daarnaast wordt de subsidie voor leerwerkbedrijven in conjunctuur- en contactgevoelige sectoren verhoogd. 
 
Ook wordt er extra geïnvesteerd om zoveel mogelijk bedrijven te overtuigen stages en leerwerkbanen aan te blijven of gaan bieden voor het beroepsgerichte onderwijs. Met dit laatste is SBB intensief bezig via het actieplan SBB helpt. Via de websites Stagemarkt.nl en Leerbanenmarkt.nl worden stages en leerbanen beter zichtbaar gemaakt.
 
Directievoorzitter van SBB, Hannie Vlug: "Ik ben blij met de eenmalige extra middelen. Het is prachtig dat het kabinet scherp oog heeft voor het belang van praktijkleren voor al die mbo-studenten, jong en oud. Wij zullen dit inzetten om te zorgen voor voldoende stages en leerbanen bij onze erkende leerbedrijven. Dan kunnen studenten zo snel mogelijk weer met hun toekomst aan de slag."
 
Door: Nationale Onderwijsgids