Normal_10656

DEN HAAG - PvdA-Tweede kamerlid Martijn van Dam heeft op de partijwebsite laten weten dat er snel een oplossing moet komen voor illegale kinderen die op het mbo zitten maar geen diploma kunnen halen omdat hen wordt verboden om stage te lopen. "Ik zal hiertoe samen met mijn collega Mariëtte Hamer een wetsvoorstel indienen. We roepen andere partijen op dit voorstel te steunen en kinderen zo een kans te geven hun school af te maken", aldus Van Dam.

Gisteren vertelde de Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher bij Nieuwsuur dat de Gemeente Amsterdam graag tegemoet komt aan de wens van de meerderheid in de Tweede Kamer, die vindt dat ongedocumenteerde jongeren stage kunnen lopen.

Asscher: "Elk kind heeft recht op onderwijs. Op het mbo maken stages een verplicht onderdeel uit van het onderwijs. Nu mogen kinderen die nog geen duidelijkheid hebben over hun verblijfsvergunning wel onderwijs volgen maar geen stage lopen, waardoor ze geen diploma kunnen halen. Deze kromme redenering is zonde van de investering en de energie van kinderen en hun docenten."

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen