Normal_samen__afspraak

Studenten van mode-opleidingen van verschillende roc’s komen weer in actie voor het project Sheltersuit. Onder de noemer #jouwpakkiean naaien de studenten tassen voor Sheltersuits. Het doel van de campagne is om 1000 Sheltersuits gedoneerd te krijgen en uit te delen aan kinderen in vluchtelingenkampen op de Griekse eilanden. Dit meldt De Gelderlander.

Op donderdag 7 november gaat de campagne van start. Studenten van modeopleidingen van verschillende mbo-scholen, waaronder ROC van Twente, werken samen om 1000 tassen te produceren. Deze winter zijn de 1000 Sheltersuits voor kinderen in vluchtelingenkampen op de Griekse eilanden.
 

Gastcollege Sinan Can

Documentairemaker Sinan Can zal als ambassadeur van #jouwpakkiean een inspirerend gastcollege geven op het ROC van Twente, waarin hij vertelt over zijn persoonlijke ervaringen met vluchtelingen. Op verschillende roc’ss in Nederland kan dit gastcollege via een livestream worden gevolgd. 
 

Wat is een Sheltersuit

Een Sheltersuit is een duurzame jas waaraan een slaapzak geritst kan worden waarmee iemand beschermd is tegen barre weersomstandigheden. Het product is water- en winddicht en wordt onder andere geproduceerd door voormalige vluchtelingen in Nederland.
 
Door: Nationale Onderwijsgids