Normal_9198

HAARLEM - Blij en aangenaam verrast waren de schoonheidsspecialisten van Lara's Sun & Beauty Centre te Haarlem toen Lieke van Lexmond de salon binnenstapte. Zij zijn het 10.000-ste leerbedrijf in de Uiterlijke Verzorging. Lieke van Lexmond feliciteerde namens KOC Nederland de salon.

KOC Nederland is trots dat er zoveel enthousiaste salons zijn, die MBO-leerlingen de kans geven om praktijkervaring op te doen. In Lara's Sun & Beauty Centre kunnen leerlingen, op het gebied van schoonheidsverzorging en pedicure, stage lopen en worden hierbij begeleid door ervaren praktijkopleiders. Lieke van Lexmond is erg geïnteresseerd in deze branche.

Mevr. Tülin Akgül (eigenaresse van Lara's Sun & Beauty Centre) is aangenaam verrast. "Op naar de volgende 10.000 leerbedrijven". Zij vindt het heel belangrijk dat er goede vakmensen worden opgeleid en daarbij is de stage een onmisbaar onderdeel. Daarnaast zijn stagiaires de medewerkers van de toekomst.

"We zijn een enthousiast en groeiend bedrijf met inmiddels vijf vestigingen. En binnenkort komen daar nog een aantal vestigingen bij. Goed opgeleid personeel is hierbij ontzettend belangrijk", aldus mevrouw Akgül. Ze vindt het prettig om met jonge mensen te werken en hen kennis mee te geven en doet dat met veel energie.

KOC Nederland is als kenniscentrum verantwoordelijk voor de erkenning van leerbedrijven binnen de branches Kapper, Schoonheidsspecialist, Pedicure en Grimeur. Vincent Alkemade (directeur KOC Nederland): "We zijn blij met deze mijlpaal. Zeker in deze economisch barre tijden. Dat er inmiddels zoveel erkende leerbedrijven zijn, hebben we te danken aan de goede samenwerking met beroepsonderwijs en de branches."

© Nationale Onderwijsgids