Normal_9057

AMSTELVEEN - Op dinsdag 17 januari is op het Nova College Vavo, locatie Notenlaan in Amstelveen, een brievenproject Vavo-Joods Maatschappelijk Werk (JMW) gestart met een lezing van Rozette Kats over haar jeugd tijdens de Duitse bezetting en de Jodenvervolging in Nederland.

Vmbo-t cursisten gaan corresponderen met joodse ouderen. Door de briefwisseling leren zij elkaar beter kennen. De jongeren krijgen door de persoonlijke verhalen de kans over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog te leren op een meer indringende wijze dan tijdens de geschiedenislessen. Door vragen te stellen aan de ouderen, die bereid zijn over hun persoonlijke ervaringen te vertellen.

Tijdens het brievenproject leren de ouderen op hun beurt de jongeren kennen, die natuurlijk ook hun eigen verhaal hebben. Het brievenproject is een idee van Irene Hirsch en Eva de Baat van JMW. In april ontmoeten de jongeren en de ouderen elkaar in de Hollandsche Schouwburg in Amsterdam. Ook richten de cursisten op de Notenlaan een tentoonstelling in over het project. Bij de feestelijke opening zijn alle brievenschrijvers, medewerkers van het project van JMW en Nova-medewerkers welkom.

© Nationale Onderwijsgids