Normal_8863

OOST-SOUBURG - De ondernemingsraad van het ROC Zeeland noemt de verhuizing van hun hoofdkantoor van Middelburg naar Terneuzen een  "verspilling van overheidsgelden." Het ROC Zeeland en het ROC Westerschelde hebben de handen ineen geslagen en zijn tot één organisatie gefuseerd, zo meldt Omroep Zeeland.

De directie van het ROC was uiteindelijk financieel in staat om alle diensten in Terneuzen onder te brengen. De 'ondernemingsraad (or)' heeft per brief laten weten zich niet neer te leggen bij de verhuizing van het hoofdkantoor.

Reiskosten
Het zijn vooral de reiskosten die de or zorgen baren. 110 medewerkers zullen voortaan dagelijks van Middelburg naar Terneuzen moeten reizen. Indien het hoofdkantoor in Middelburg zou blijven hoeven maar 30 mensen van Terneuzen naar Middelburg te reizen, aldus de or.

Het ziet ernaar uit dat deze extra reiskosten de komende tien jaar waarschijnlijk mede worden vergoed door de provincie en de Zeeuws-Vlaamse gemeenten. De or liet weten uiterst verbaasd te zijn over een dergelijk voorstel in een tijd waarin bezuinigingen aan de orde van de dag zijn.

Correspondentie
De or heeft de gemeente Sluis en de Provinciale en Gedeputeerde Staten aangeschreven met het verzoek het geld in te zetten voor het in stand houden van noodlijdende opleidingen in Zeeuws Vlaanderen.

© Nationale Onderwijsgids