Normal_7651

HENGELO - Meer dan honderd tweedejaars BOL4 studenten van het ROC van Twente kregen deze week van Bouwtalent/HBO-Jobscore een supersnelle, krachtige laptop cadeau. De laptop is een beloning voor het overgangsrapport van het eerste naar het tweede leerjaar.

Bouwtalent/HBO-JobScore is het samenwerkingsverband van de bedrijfstak bouw en infra. Er zijn zo'n 400 Twentse ondernemingen bij aangesloten. Bouwtalent/HBO-JobScore zorgt onder meer voor stageplekken in de bouw en infra, promoot het technisch onderwijs en werkt met opleidingen samen om studie-uitval te voorkomen en terug te dringen.

Een van de opmerkelijke acties van de Bouwtalent/HBO-JobScore zijn de studierendementsprikkels; substantiële cadeaus voor BOL 4 studenten bouw. Het zijn tastbare blijken van waardering van het bedrijfsleven voor het feit dat ze een bouwstudie zijn begonnen en ook afmaken. De geschenken hebben allemaal een relatie met hun opleiding en zorgen ervoor dat studenten goed geëquipeerd zijn voor stages.

In het eerste leerjaar krijgen studenten bijvoorbeeld een compleet veiligheidspakket voor op de bouw. De laptop is het eerste, grote geschenk van het Twentse bedrijfsleven in het tweede studiejaar, en is uiteraard een onmisbaar instrument voor studie en stage. Verder financiert Bouwtalent/HBO-JobScore een deel van een studiereis naar het buitenland als ook een cadeau voor het diploma.

De laptops werden woensdagmorgen geleverd door Multimedia Center uit Almelo en door Bouwtalent/HBO-JobScore directeur Robert Herman uitgereikt aan de studenten van het ROC van Twente in de prachtige Gieterij in Hengelo. In totaal kregen 106 studenten bouw de computers aangeboden.

© Nationale Onderwijsgids