Normal_toets_examen_denken_huiswerk

Het Nordwin College heeft een fout gemaakt bij de examens van studenten die de opleiding tot hovenier gevolgd hebben. Het blijkt dat zij geen examen gedaan hebben over keuzedelen gedurende hun opleiding. Het gevolg hiervan is dat de hoveniers hun diploma niet kunnen krijgen en weer terug moeten naar school. Dit meldt het AD.

Het Nordwin College heeft de Inspectie van het Onderwijs geïnformeerd over het nieuws. De studenten krijgen vandaag meer te horen over de manier waarop de school de fouten wil herstellen. Het is echter zeker dat de studenten terug naar school moeten. Dit moet omdat de school garant wil staan voor de waarde van het diploma.
 
Omdat de school veel spijt heeft van de fout, worden examentrainingen en workshops georganiseerd om de studenten verder te helpen. Ze streven ernaar dat de leerlingen voor 1 oktober hun examen kunnen afmaken. 
 
De studenten werden met de keuzedelen in staat gesteld de opleiding voor een deel naar eigen wens in te richten. Elk keuzedeel moest verplicht worden afgesloten met een examen, maar dit is niet altijd gebeurd. De oorzaak hiervan is vooralsnog onbekend.
 
Door: Nationale Onderwijsgids