Normal_7330

DEN HAAG - Studenten van de opleiding Mode van ROC Mondriaan hebben hoeden en stropdassen ontworpen voor de Tweede Kamerleden van D66.

Tijdens Prinsjesdag dragen de vrouwelijke Kamerleden een hoed die ontworpen en gemaakt is door de mbo-studenten. De mannelijke Kamerleden dragen een speciaal voor Prinsjesdag ontworpen stropdas.

Het hoeden- en stropdassenproject was voor de zomervakantie onderdeel van het onderwijs bij de opleiding Mode. ROC Mondriaan heeft geen aparte opleidingsrichting hoeden maken en ook de benodigde apparatuur ontbreekt. Vandaar dat de hulp van professional Berry Rutjes is ingeroepen die in een aantal workshops de studenten heeft geïnstrueerd en begeleid. Berry Rutjes heeft een eigen hoedensalon en atelier in Gouda. Regelmatig lopen studenten van Mondriaan stage bij haar.

Voor de mannelijke D66-Kamerleden ontwierpen studenten 60 stropdassen waarna de docenten een voorselectie maakten. De beste en mooiste ontwerpen werden voorgelegd aan de D66-fractie, die het ontwerp koos dat geproduceerd is door een stropdasfabrikant.

Goed onderwijs is een van de speerpunten van D66, vandaar dit initiatief. Met deze actie vragen ze aandacht voor het mbo, en onderstrepen ze het belang van goed en ambachtelijk (beroeps)onderwijs.

Tweede Kamerlid Wassila Hachchi twitterde zojuist dat wat haar betreft de studenten complimenten verdienen voor de creaties.

© Nationale Onderwijsgids