Normal_7161

DEN HAAG - Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie gaf dinsdag het startschot voor de M.-campagne "Een overvaller moet zitten. Toch?!", zo meldt Meld Misdaad Anoniem.

Met de campagne roept M. meiden in de leeftijd van 16 tot 20 jaar op om kennis over de daders van overvallen via de meldlijn te melden.

Tijdens een bijeenkomst op ROC Mondriaan in Den Haag ging minister Opstelten in gesprek met ongeveer 12 meiden van diverse scholen. Het gesprek ging over de leefwereld van de meiden en de vraag of zij zorgen hebben over criminaliteit en overvallen. Daarnaast vroeg hij of zij bereid zijn bij M. te melden als zij ongewild weten dat een bekende een overval heeft gepland of gepleegd.

Aan het slot van de bijeenkomst werd de korte film vertoond gericht op awareness voor melden via M. en het geweld waarmee overvallen gepaard kunnen gaan. De film is te zien op een speciale campagnesite www.eenovervallermoetzitten.nl.

Het voorkomen van en het terugdringen van overvallen is een topprioriteit van minister Opstelten. Onder leiding van de Taskforce Overvallen loopt op dit moment een ambitieus Actieprogramma met meer dan 100 maatregelen. En met succes: in de eerste zeven maanden van dit jaar is het aantal overvallen opnieuw gedaald met 16 procent ten opzichte van diezelfde periode in 2010.

© Nationale Onderwijsgids