Normal_6682

Afgelopen vrijdag reikte Annemarie Jorritsma-Lebbink, burgemeester van Almere, vol trots symbolisch een diploma uit aan 3 van de alle 35 personeelsleden van Hemubo Betontechniek. Dat meldt de gemeente Almere in een persbericht.

Zij hebben een unieke interne opleiding op gebied van betonreparatie gevolgd. De opleiding op MBO niveau-2 is goeddeels intern verzorgd door leermeesters en eigen collega's met een grote betrokkenheid bij betontechniek.

Ed van den Bosch, directeur van Hemubo Betontechniek is trots op zijn personeel. "Zeker voor oudere werknemers is een leven-lang-leren niet vanzelfsprekend; toch is het ook voor hen belangrijk om goed te worden bijgeschoold. Door deze opleiding beheerst iedereen alle relevante technieken. En kunnen wij nog beter dan voorheen onze klantenkring kwaliteit bieden." Naast een technisch inhoudelijk programma, was er aandacht voor burgerschap. Een aantal niet-Nederlandse werknemers kon zo voldoen aan de vereisten voor inburgering.

Bij het studietraject werd door Hemubo intensief samengewerkt met ROC Midden-Nederland, opleidingsadviescentrum Fundeon en de stichting Landelijk Samenwerkingsverband Betonreparatiebedrijven, het unieke opleidingsinstituut voor betonreparatie in Nederland.

Het LSVB is opgericht om voor de hele sector vakbekwame mensen op te leiden. ''De beton reparatiesector kan alleen kwaliteit leveren, als we nu en in de toekomst over goed opgeleid personeel kunnen beschikken. Daarom hebben wij als eerste bedrijf ervoor gekozen alle medewerkers een dergelijke opleiding te bieden. Wij hebben in het verleden vaker aan de wieg gestaan van nieuwe ontwikkelingen. Dan past bij Hemubo Bouwtechniek," aldus Van den Bosch.