Normal_6630

Vanaf 1 september kunnen vmbo's, roc's en bedrijven hun metaal- en elektrotalenten aanmelden voor de Vakkanjer- en Junior VakkanjerWedstrijden 2012, zo meldt de website Metaal Nieuws.

De Junior VakkanjerWedstrijden zijn voor derde- en vierdejaars vmbo, de VakkanjerWedstrijden zijn voor aankomende vakmensen van roc's en bedrijven. De inschrijving voor beide competities sluit op 1 november.

De Vakkanjers strijden in individuele wedstrijdvakken als lassen, machinebankwerken, CAD-tekenen. Nieuw is dit jaar dat er naast de individuele vakken ook een competitie voor TOP-teams is. Hierin komen (aankomende) vakmensen uit, die in verschillende disciplines samen een technische uitdaging aangaan. Net als in de bedrijfspraktijk.

Deelname aan de wedstrijden kost niks. Bedrijven en roc's hebben vanaf 1 september twee maanden de tijd om hun talenten in te schrijven. Daarna volgen de selectiewedstrijden in december op locaties door heel Nederland. De finales zijn in het voorjaar van 2012.

Elk aanstormend talent (m/v) uit de metaal en elektro, zowel werkend als schoolgaand, kan meedoen aan de VakkanjerWedstrijden. Kijk voor films, meer actuele informatie over de wedstrijdvakken en inschrijving vanaf 1 september op www.vakkanjers.nl.