Logo_koning-willem-i-college_logo

Op donderdag 23 mei 2019 organiseert alumnivereniging A-Academy van het Koning Willem I College een landelijke meet-up voor alle mbo-alumniverenigingen. Het is de eerste keer dat zo’n bijeenkomst plaatsvindt binnen de mbo-sector. Voorzitter van de MBO Raad, Ton Heerts, is aanwezig bij de opening om 15.30 uur. Dit meldt Koning Willem I College.

Met als thema ‘Samen grenzen verleggen’ is het doel van de bijeenkomst om kennis te delen, contacten te leggen tussen de mbo-alumniverenigingen en samen tot een succesvol alumnibeleid te komen. Op deze wijze kunnen alumniverenigingen elkaar versterken. 
 
Om 15.30 uur opent Marvin Putuhena, bestuurslid van de A-Academy, de bijeenkomst. Ton Heerts van de MBO Raad en Sander Baljé van de Directie MBO van het ministerie van onderwijs spreken over het belang van de alumniverenigingen binnen het mbo, de ontwikkelingen op dit gebied binnen mbo-instellingen en de rol van respectievelijk de MBO Raad en het ministerie bij de realisatie van alumnibeleid binnen mbo.
 
Geert van Seeters & Marjolein Muurling van Fontys Alumni Marketing Eindhoven spreken over de ervaringen die Geert van Seeters heeft opgedaan tijdens zijn onderzoek naar alumniverenigingen binnen het mbo en de toepassing daarvan.
 
Rond 17.00 uur is het plenaire gedeelte afgelopen en kunnen de gasten samen kennis delen en grenzen verleggen bij de verschillende themahoeken: Ledenwerving, Social Media, Samenwerkingsdriehoek en Evenementen. Dit alles onder het genot van een walking dinner.
 

A-Academy

De A-Academy behoort tot één van Nederlands eerste alumniverenigingen binnen de mbo-sector en wordt bestuurd door oud-studenten van het college. Voorzitter Dianne van Zon: "Ik zet mij graag in om van de A-Academy een steeds groter netwerk van professionals te maken, een meerwaarde bij de volgende stap in ieders carrière.” Het doel van de vereniging is om op een informele manier te netwerken, inspireren, verbinden en van elkaar te leren. 
 
De meet-up vindt plaats op donderdag 23 mei 2019 van 15.30 uur tot 20.00 uur in de Mensa (gebouw G) van het Koning Willem I College op de campus aan de Vlijmenseweg 2 in ’s-Hertogenbosch. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids