Normal_6365

Brancheorganisatie VHG overweegt een kwaliteitsstempel op te zetten voor de groene opleidingen die goed aansluiten bij de behoefte van het bedrijfsleven. Dat meldt Groene Ruimte.

Onder de hoveniers en groenvoorzieners bestaat de nodige kritiek op het onderwijs. Ze missen vooral theoretische kennis bij schoolverlaters en vinden de stagebegeleiding vanuit de opleidingen ondermaats.

Jeroen Zijlmans van de VHG: "We willen de in onze ogen matige opleidingen niet aan de schandpaal nagelen, maar juist de goede scholen extra benadrukken." De verwachting is dat dit voor de minder presterende scholen een stimulans moet zijn om het niveau op te krikken.

Voor Marcel Kooijman, directeur van de AOC-Raad, is de kritiek over het gebrek aan theoretische vorming in het groenonderwijs nieuw. Hij geeft aan dat het lastig is voor opleidingen om het goed te doen in de ogen van het bedrijfsleven en constateert een golfbeweging.

Tot voor een paar jaar geleden was de kritiek volgens hem vooral dat schoolverlaters juist een gebrek aan praktijkervaring hadden in plaats van theoretische kennis.