Normal_brandweer__vuur

Studenten van de opleiding Middenkader bouw (niveau 4) van ROC van Twente gaan op donderdag 23 mei a.s. in het kader van het unieke keuzedeel Brandveiligheid aan de slag met brandwerende materialen: van het aanbrengen ervan tot het testen van de effecten van deze voorzieningen bij brand. Daarnaast nemen deelnemende bedrijven, brancheorganisaties en onderwijsinstellingen tijdens deze activiteit het belang van brandveiligheid onder de loep en kijken ze terug op deze bijzondere samenwerking en de excursies binnen dit keuzedeel. Dit meldt ROC van Twente.

Uniek onderwijsprogramma

In Nederland is het keuzedeel Brandveiligheid een uniek onderwijsprogramma. Het kwam tot stand onder leiding van Stichting Pioneering in nauwe samenwerking met Brandweer Twente, ROC van Twente en diverse specialisten uit het bedrijfsleven. Brandveiligheid wordt op dit moment alleen bij ROC van Twente als keuzedeel aangeboden. Andere ROC’s hebben hun interesse getoond en kijken inmiddels mee hoe zij het onderwerp brandveiligheid vorm kunnen geven binnen hun eigen bouwopleidingen. 
 

Keuzedelen

Keuzedelen zijn sinds schooljaar 2016-2017 onderdeel van een mbo-opleiding. Ze spelen in op de vraag vanuit het bedrijfsleven om studenten te voeden met actuele kennis uit het vakgebied. In het keuzedeel Brandveiligheid wordt 240 uur gelijkmatig verdeeld over theorie, praktijk en zelfstudie. Studenten kregen de afgelopen periode onder andere les van professionals uit de branche op verschillende locaties bij Brandweer Twente, Twente Safety Campus, een architectenbureau en Ziekenhuisgroep Twente (Hengelo).  
 
Door: Nationale Onderwijsgids