Normal_6526

NIJMEGEN (Novum) - Willem Nijholt wil zijn naam niet langer verbinden aan de Willem Nijholt Academie. Dat heeft hij aan ROC Nijmegen laten weten. Nijholt was het aanvankelijk niet eens met de koers die de zakelijke leiding wil varen.

Nu staat hij niet achter het ontbinden van het contract met een medewerker. Volgens ROC Nijmegen is de breuk nog niet definitief.

De 76-jarige Nijholt zou de samenwerkingsovereenkomst met ROC Nijmegen om meerdere redenen hebben opgezegd. Een woordvoerder van de onderwijsinstelling laat weten dat er stevige gesprekken zijn geweest, waarbij een tegenstelling ontstond tussen de artistieke wensen en de zakelijke leiding.

"Daar zijn we vervolgens goed uitgekomen. Daarnaast is Willem Nijholt het niet eens met het feit dat het contract van een medewerker niet wordt verlengd", zegt de woordvoerder. "Maar wij zien nog genoeg mogelijkheden om de samenwerking alsnog voort te zetten."

Willem Nijholt verwierf faam als acteur en zanger en speelde in talloze musicals. De afgelopen tijd trad hij op als jurylid in de reeks Op Zoek Naar... In 2008 werd zijn naam aan de Nijmeegse musicalopleiding verbonden.

ROC Nijmegen, waar de academie onder valt, heeft aan de studenten van de opleiding laten weten dat de academie in ieder geval blijft bestaan. Het ROC geeft aan in gesprek te willen gaan met Nijholt om het samenwerkingsverband te herstellen.