Normal_5730

De Vakcolleges Techniek en Zorg ondergaan in mei een complete metamorfose. Alle materialen waarop logo's van het Vakcollege staan - vlaggen, posters, brochures, etc. - worden de komende tijd op alle Vakcolleges vervangen.

Het Vakcollege startte in 2008 met 13 scholen. Inmiddels zijn er bijna 50 Vakcolleges in Nederland met meer dan 3000 leerlingen. De wens is het aantal scholen uit te laten groeien tot meer dan 100 scholen waarin vmbo's en mbo's samenwerken. Daarnaast ontwikkelt Vakcollege Groep momenteel ook andere Vakcollege concepten.

Vandaag wordt de metamorfose in gang gezet. Op een aantal Vakcolleges komt een speciaal Vakcollege Restyle Team langs die op ludieke wijze de school en Vakcollege-leerlingen restylen.

Samen met bedrijven die betrokken zijn bij de opleiding zal men de nieuwe vlag met trots hijsen. Een overzicht van de betrokken scholen is terug te vinden op: www.hetvakcollege.nl/restyle.

Ambitie van Vakcollege is het verbeteren van het technisch beroepsonderwijs, het terugdringen van de tekorten in de zorg, de schooluitval terug te dringen, te zorgen voor een betere aansluiting op de arbeidsmarkt en het opleiden van vakmensen. Daarmee moeten uiteindelijk de personeelstekorten in de technische -en zorgsector worden teruggebracht.