Normal_5962

ArkeFly introduceert in samenwerking met opleidingscentrum ROC Amsterdam Airport de ArkeFly Academy. Vanaf augustus 2011 kunnen steward(essen) in spe via een versneld traject in anderhalf jaar worden opgeleid tot volwaardig steward(ess) met uitzicht op een baan bij ArkeFly.

De opleiding bestaat onder andere uit twee praktijkstages aan boord van ArkeFly en een theoretische module. De opleiding wordt afgesloten met een MBO-diploma niveau 4.

Diploma met uitzicht op baan
In het gezamenlijke opleidingstraject van 18 maanden volgt de student na een korte introductieperiode voor 4,5 maand een stage als Service Attendant aan boord van ArkeFly. De Service Attendant ondersteunt de crew bij alle servicetaken aan boord.

Deze eerste stage wordt gevolgd door een theoretische module van zeven maanden waarin luchtvaart- en toeristische vakken zijn opgenomen. Na het halen van de verplichte examens, volgt de student de tweede stage als Cabin Attendant, waarbij zowel de service- als veiligheidstaken aan boord aan bod komen.

Na afronding van het opleidingstraject ontvangt de student een MBO-diploma niveau 4 met uitzicht op een baan bij ArkeFly. Om in aanmerking te komen voor het versnelde traject van de ArkeFly Academy moeten studenten onder andere minimaal 18 jaar zijn en in het bezit zijn van een havo-diploma of een MBO-diploma niveau 3.

ROC enthousiast over samenwerking
Het ROC Amsterdam Airport is enthousiast over de samenwerking. Thea Zaremba, Opleidingsmanager Luchtvaartdienstverlening en Jos Tuijn, Coördinator Beroepspraktijkvorming van ROC Amsterdam Airport: ‘'Het voordeel voor onze studenten is dat zij al tijdens de opleiding aan boord aan de slag gaan, waardoor ze direct ervaring op doen in de lucht en na afronding klaar zijn om eventueel een volwaardig lid te worden van het korps van ArkeFly."

Bron: AllePersberichten.nl