Normal_5326

Onderzoekers van de Universiteit Utrecht brachten onlangs in het kader van het project ‘School2Work' een kennismakingsbezoek aan ROC Midden Nederland. In dit multidisciplinaire project onderzoeken de Utrechtse wetenschappers de slagingskansen van mbo-jongeren op de arbeidsmarkt.

Het onderzoek vindt de komende vier jaar plaats onder leiding van prof. dr. Joop Schippers, hoogleraar Arbeids- en participatie-economie aan de Universiteit Utrecht.
Van school naar werk.

De onderzoekers volgen de mbo-leerlingen in hun examenjaar bij hun zoektocht naar een baan en tijdens het eerste jaar dat zij in hun eerste 'echte' baan werkzaam zijn.

Vragen die daarbij aan de orde komen zijn onder meer: waarom zijn sommige jongeren succesvoller in het vinden van een baan aansluitend aan hun opleiding dan anderen? Wat zijn de kenmerken van die succesvolle jongeren? Wat is de rol van institutionele en financiële regelingen bij het vinden van een eerste baan? Wat doen organisaties om jongeren te helpen om een goede basis te leggen voor een succesvolle carrière en arbeidsparticipatie?

Multidisciplinair onderzoeksteam
Het onderzoek wordt uitgevoerd door Utrechtse promovendi. Zij worden daarbij begeleid door wetenschappers van de faculteiten Sociale Wetenschappen en Recht, Economie, Bestuur en Organisatie.