Normal_5488

Werkgevers kunnen nu subsidie aanvragen voor nieuwe of zittende ICT-werknemers die bij hen leren en werken combineren (BBL-leerlingen). De subsidie kan oplopen tot ruim 1.400 euro per leerling/werknemer per jaar.

Voor leerbedrijven in de ICT is het gebruikelijk een stagiair voor een korte periode op te nemen in de organisatie (BOL-leerlingen). Kenniscentrum ECABO hoopt dat door de nieuwe subsidieregeling deze leerbedrijven ook BBL-leerlingen een leerwerkplaats aanbieden.

Extra aandacht
'De subsidieregeling vergemakkelijkt het opleiden van werknemers voor ICT-bedrijven', zegt manager Louis Spaninks van CA-ICT. CA-ICT is het Opleiding&Ontwikkelingsfonds in de ICT-sector dat de subsidiegelden ter beschikking stelt.

Naast deze subsidie blijft ook de bestaande WVA-subsidie van kracht en kan de regeling worden gecombineerd met reeds bestaande scholingssubsidies van het CA-ICT.

ECABO zorgt ervoor dat deze subsidiemogelijkheid onder de aandacht komt bij haar leerbedrijven. Voor werkgevers is dit een extra stimulans om nu te investeren in hun personeel voor de toekomst. De regeling geldt ook voor reeds in dienst zijnde leerling-werknemers en kan met terugwerkende kracht vanaf 2 februari 2011 worden aangevraagd.

Weinig administratie
Leerbedrijven vragen via www.caict-esf.nl eenvoudig en met weinig administratieve werkzaamheden de subsidie aan.