Logo_sbb-logo-2016-

Zorggroep Meander en de SBB hebben een overeenkomst getekend om te werken aan de erkenning van excellent leerbedrijf. Voor de Zorggroep is praktijkleren al jaren belangrijk. Per jaar begeleidt de Zorggroep zo’n 300 stagiairs. Dit meldt SBB.

Manager Mens & Arbeid Bart Meems van de Zorggroep noemt de focus voor praktijkleren vanzelfsprekend maar toch is de organisatie op sommige vlakken uniek. Zo is het de eerste geweest die werkte met Gildeniveau 3. “Studenten stellen hun talent beschikbaar en samen groei je dan tot de medewerker die je wilt zijn,” zegt Linda Boelens, adviseur Leren & Ontwikkelen.
 
De samenwerking tussen Zorggroep Meander en SBB is gestoeld op acht door SBB opgestelde kwaliteitsmeetinstrumenten. In een traject van drie jaar wordt gekeken naar wat goed gaat en wat nog beter kan en wordt de kwaliteit opgeschroefd naar excellent. Het traject start met een pilot op de afdelingen Eems en ’t Wad aan de Veenkade in Veendam. In 2022 vindt een nieuwe kwaliteitsmeting plaats. Meer informatie op www.s-bb.nl.
 
Door: Nationale Onderwijsgids