Normal_auto_monteur_mbo_vmbo_praktijk_techniek

Morgen vindt de officiële opening plaats van de nieuwste locatie van de School voor Autotechniek en Mobiliteit van ROC Mondriaan aan de Neckar 1, te midden van de vele autobedrijven in het Forepark. Vertegenwoordigers van grote automerken zijn bij de opening aanwezig. Namens de provincie Zuid -Holland geeft gedeputeerde Adri Bom-Lemstra een speech. De spectaculaire openingshandeling wordt verricht door Tim Coronel, die daarna het woord richt tot de studenten en hun keuze voor een (moderne) technische opleiding in de mobiliteit en het belang van duurzame innovaties in de autobranche. Dit medlt ROC Mondriaan.

Ter gelegenheid van de opening wordt een intentieverklaring ondertekend door schooldirecteur Arien Reyngoudt van ROC Mondriaan en directeur After Sales van Wittebrug namens Volkswagen, Richard van de Watering. Met de ondertekening spreken beide organisaties af om voortaan gezamenlijk op te trekken in bijvoorbeeld het aanbieden van stageplaatsen, inhoudelijk meedenken over het curriculum, leveren van materiaal, verzorgen van workshops en het organiseren van excursies, bedrijfsbezoeken en docentenstages.

Arien Reyngoudt is enorm blij met de samenwerking: "Onze studenten lopen natuurlijk al jaren stage bij de vele autobedrijven in de regio en uiteraard ook bij Wittebrug. Maar we gaan nu ook echt aan Wittebrug vragen om input te leveren op de inhoud van de opleiding, om te zorgen dat onze studenten (en docenten) van de laatste snufjes op de hoogte raken. Omdat de techniek van voertuigen razend snel wijzigt is het onderwijs alleen in staat dit te volgen als we samen met het bedrijfsleven optrekken.’’

Door: Nationale Onderwijsgids