Normal_4599

Op maandag 28 februari krijgen de eerste MBO-studenten van het ROC van Amsterdam de sleutel voor hun studentenwoning in het nieuwbouwcomplex De Tribune op Laan van Spartaan.

De studenten zijn de eerste bewoners van het markante gebouw in Amsterdam-West en pioniers van de nieuwe woonwijk Laan van Spartaan.

Het 250 meter lange en 44 meter hoge gebouw De Tribune is ontworpen door architectenbureau Claus en Kaan. De Tribune biedt ruimte aan studenten, topsporters, ouderen met een zorgbehoefte en een klimcentrum met fitnessruimte.

Het gloednieuwe studentenhuis in De Tribune is het eerste studentencomplex voor mbo-studenten in Amsterdam. Het studentencomplex heeft in totaal 67 zelfstandige woningen. De woningen zijn bestemd voor mbo-studenten van 18 jaar en ouder die een opleiding volgen bij het ROC van Amsterdam.

Het ROC van Amsterdam bouwt naast de Tribune een nieuwe leslocatie op Laan van Spartaan, die in 2012 gereed zal zijn. Mbo-studenten uit Amsterdam of elders kunnen straks niet alleen een opleiding volgen in een splinternieuw gebouw, maar op steenworp afstand ook een studentenkamer huren.

De studenten krijgen zelf een actieve rol in het beheer van het studentencomplex. Samen met professionele complexbeheerder worden ze verantwoordelijk voor het in stand houden en bevorderen van een prettig leefklimaat in het gebouw.

Ymere sluit met de studenten een campuscontract af. Dat betekent dat ze na het einde van hun studie binnen 6 maanden de woning moeten verlaten. De woning komt dan weer beschikbaar voor een andere student van het ROCvA.

Bron: Nieuwsbank