Normal_4418

Het debatteam van ROC ASA Amersfoort heeft vrijdag het landelijke MBO Debattoernooi 2011 gewonnen, zo meldt Destadamersfoort.nl.

Twintig teams uit heel het land streden om de titel. Na drie debatrondes en de finale gingen Yunus, Stephen, David, Henri en Achraf van ROC ASA Amersfoort met de winstbokaal naar huis.

Het MBO Debattoernooi werd dit jaar voor het vijfde opeenvolgende jaar georganiseerd door het Nederlands Debat Instituut. Het thema van dit jaar was ‘Misdaad & Straf' en de scholen debatteerden op het toernooi over onderwerpen als het invoeren van juryrechtspraak, de toelaatbaarheid van de ‘opvoedkundige' tik en de strafmaat bij autorijden onder invloed.

Scholen kregen eerst een debattraining in de klas van het Nederlands Debat Instituut om zich op het toernooi voor te bereiden.

Het Nederlands Debat Instituut heeft als missie om het debatonderwijs in Nederland naar een hoger plan te tillen. Dit doet zij onder andere door het organiseren van landelijke debattoernooien in alle lagen van het onderwijs.