Normal_4034

Scholing blijkt een belangrijke arbeidsvoorwaarde, die ervoor zorgt dat werknemers in de zorg werkzaam blijven. Acht op de tien werknemers geven aan scholing een belangrijke arbeidsvoorwaarde te vinden.

Het vak kan professioneler worden uitgeoefend en het zorgt voor meer plezier in het werk. Zeven op de tien jonge werknemers geven aan dat dit een reden is om bij een werkgever te blijven.

Dit blijkt uit de zorgbarometer van Abvakabo FNV van december 2010 naar de waardering en het gebruik van scholingsmogelijkheden in de zorg.

Abvakabo FNV zal de resultaten meenemen in de cao-onderhandelingen, die de komende maanden starten voor de medewerkers in de Ziekenhuizen, in de Gehandicaptenzorg en in de Geestelijke Gezondheidszorg.

Elise Merlijn: ‘De komende jaren zijn er heel veel mensen nodig in de zorg. Opnieuw blijkt dat scholing een ontzettend belangrijke arbeidsvoorwaarde is om medewerkers binnen te krijgen en voor de sector te behouden. Het is ook een duidelijk signaal aan werkgevers om hier niet op te beknibbelen'.

© Nationale Onderwijsgids