Normal_3986

Leerlingen van ROC ASA in Almere overhandigen woensdag een cheque van 600 euro aan vertegenwoordigers van de Rockanjeschool in Ghana. De leerlingen hebben in de weken voor de kerstvakantie allerlei activiteiten georganiseerd om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor dit goede doel.

'In de kerstperiode stond het thema 'Kerst in contrast' centraal, vertelt Erik Kuiper, docent administratie. 'We spraken met elkaar over allerlei contrasten en wilden er ook zijn voor een ander. Al snel bedachten we dat we de Rockanjeschool financieel wilden ondersteunen. Het is een school voor kinderen van alle leeftijden waar ze, naast onderwijs, ook medische zorg, kleding, voedsel en onderdak krijgen.' De Rockanjeschool ligt in Kumasi, een zustergemeente van Almere.

Om het geld bij elkaar te krijgen, is onder andere Zumbales gegeven, wordt een schoolfeest georganiseerd en is er ook allerlei lekkers als tosti's, muffins en brownies verkocht. De leerlingen hebben daarnaast ook promotiemateriaal gemaakt voor de school in Ghana. Alle inspanningen hebben uiteindelijk een mooi bedrag opgeleverd.

'Met het opgehaalde geld zullen we een aantal jaren één of twee kinderen financieel adopteren', vervolgt Kuiper. 'De leerlingen kunnen met hun adoptiekind(eren) e-mail contact onderhouden. Dat geeft hen vast nog meer inzicht in de contrasten in de wereld.'