ROC A12 is met de inzending van het Jaarverslag 2009 de categoriewinnaar Onderwijs van de Deloitte F.G. Kordes-Trofee 2010. Vorige week donderdag werden de categoriewinnaars en de overall winnaar van de Deloitte F.G. Kordes-Trofee bekendgemaakt tijdens een Grande Finale.

ROC A12 heeft de categorieprijs voor het eerst in ontvangst mogen nemen. Eerder werd het jaarverslag van 2008 en 2007 al wel genomineerd.

"Het behalen van deze overwinning is voor ons een grote en aangename verrassing. Wij zijn dan ook zeer vereerd dat wij uitgeroepen zijn tot winnaar binnen de categorie Onderwijs. Het winnen van deze prijs is een kroon op onze inspanningen om een zo transparant mogelijk Jaarverslag uit te brengen. De gehele organisatie is trots op deze overwinning", aldus Toine Schinkel, lid College van Bestuur ROC A12.

De Deloitte F.G. Kordes-Trofee is een jaarlijks terugkerende verkiezing van het beste jaarverslag in de publieke sector. Publieke organisaties vanuit het lokaal bestuur, overheid, woningcorporaties, onderwijs en zorg kunnen zich inschrijven voor de verkiezing.

Het thema van de Deloitte F.G. Kordes-Trofee 2010 was duurzaamheid. Tijdens de beoordeling van de jaarverslagen is, naast de reguliere criteria, extra gelet op hoe het thema duurzaamheid in de jaarverslagen terugkomt. Dit jaar ging de Deloitte F.G. Kordes-Trofee naar Waterweg Wonen (categorie Wonen).