ROC De Leijgraaf in Oss wil zijn laboratoriumopleiding voor 4,5 miljoen euro aantrekkelijker maken. Voor de helft van deze kosten is subsidie aangevraagd bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dat meldt Omroep Brabant.

De Leijgraaf werkt bij de opleiding samen met het RijnIJsselCollege in Arnhem. Ze willen met de investering een belangrijke rol blijven spelen voor de regio, ook voor het geval farmaciebedrijf MSD uit Oss verdwijnt. De voedingssector zou er eveneens van moeten profiteren.

De scholen proberen met hun plannen het huidige personeel te behouden en indien nodig om te scholen. Ook hopen ze dat de opleiding interessant wordt of blijft voor studenten. De aanmeldingen voor de afgelopen jaren zijn fors gedaald. De scholen willen deze tendens ombuigen, zo vertelt Edwin Brussen, directeur afdeling Techniek&Samenleving van ROC De Leijgraaf.

Intervet, MSD en een aantal andere bedrijven in de regio hebben 750.000 euro toegezegd. Ze hadden een miljoen euro willen inbrengen. De bijdrage is al eens besproken in de Taskforce Werkgelegenheid. Deze werkgroep is ingesteld om de klappen op te kunnen vangen van het dreigende massabanenverlies bij MSD.

Het gat van 2,5 ton wordt gedekt door de provincie Brabant en de gemeente Oss. De resterende kosten worden betaald door De Leijgraaf en het RijnIJsselCollege in Arnhem.