ROC van Twente start Masterclasses voor talentvolle kappersstudent met Kim Kötter en Maikel Assink, zo meldt de website TypischAlmelo.nl.

De Masterclasses zijn door het ROC van Twente in de markt gezet voor aanstormend toptalent in het kappersvak en worden gegeven door onder andere Maikel Assink en Kim Kötter, die hun sporen verdiend hebben op zeer hoog niveau.

Maikel Assink is eigenaar van kapsalon Assink. Kim Kötter is bekend geworden als Miss Universe Nederland 2002. Assink en Kötter werken al jaren nauw samen.

Assink neemt de daadwerkelijke begeleiding van de studenten voor zijn rekening en Kötter is ambassadrice, zorgt voor publiciteit en verzorgt zelf ook workshops.

In januari 2011 start het ROC van Twente met een pilot van een aantal workshops welke worden aangeboden aan de huidige studenten van de bol-opleiding Kapper niveau 3. De eerstejaarsstudenten waren gisteravond samen met hun ouders aanwezig.

Studenten die niet zijn geselecteerd voor de pilot, maar voor wie het kappersvak hun lust en hun leven is, kunnen zich aanmelden voor de ‘wildcard'. Deze studenten worden uitgedaagd mee te doen aan de castings in juni 2011.

© Nationale Onderwijsgids