Normal_bouw__meten__meetlint__constructie

Een vereniging van ondernemers uit de Hoeksche Waard heeft zelf het initiatief genomen om de regio te voorzien van vakmensen. Op initiatief van de vereniging OHW start op middelbare school het Actief College in Oud-Beijerland een mbo-opleiding in de bouw. Als de opleiding succesvol is, zullen andere sectoren volgen. Dit meldt het AD.

De komst van een eigen mbo-opleiding op het Zuid-Hollandse eiland is "pure noodzaak" zegt de ondernemersvereniging. Jongeren trekken weg uit de Hoeksche Waard om ergens anders een opleiding te volgen, blijkt uit economische studies. Bedrijven in de regio lopen hierdoor veel potentiële werknemers mis. Voor de toekomst van de Hoeksche Waard is het daarom van belang om met een eigen opleiding de jongeren binnen boord te houden, aldus de vereniging.

De opleiding gaat van start in het schoolgebouw van het Actief College omdat het gezien de aantallen studenten niet mogelijk is direct met een grote mbo-school te starten. Docenten worden geleverd door het Da Vinci College uit de regio. Wanneer de opleiding een succes is, breidt de mbo-school uit naar opleidingen in de installatie-, metaal of elektrosector.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids