Normal_werken_typen_bloggen_studeren_laptop_computer_freelance_zzp

Twee jaar geleden startten twee studenten BIT Students, waarin bedrijven worden geholpen bij innovatieve projecten door de beste tech-studenten. Nu gaat dit initiatief er ook voor mbo-studenten komen in de vorm van de BIT Academy. Dit meldt De Telegraaf.

BIT Students is ontstaan uit onvrede met het huidige studieaanbod rondom programmeren. De lesstof was verouderd, omdat de ontwikkelingen razendsnel gaan. De studenten wilden juist bezig met nieuwe technologieën zoals blockchain, augmented reality en kwantumcomputing. Door bedrijven te helpen bij innovatieve projecten, scheppen ze hun eigen betaalde praktijkonderwijs. De studenten bouwen niet alleen innovaties, ze bedenken ook wat ze met nieuwe technologieën kunnen doen.
 
En nu krijgen mbo-studenten ook een kans: in 2019 gaat BIT Academy van start. Dit is een moderne mbo-opleiding die opleidt tot onder andere software-engineer, UX-designer of growth hacker. Nieuwe functies die binnen het mbo nog relatief onbekend zijn. De opleiding past zich aan aan de vraag van de markt, inspelend op de beroepen van de toekomst. Peer-to-peer en projectgewijs onderwijs staan daarbij centraal.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids