Normal_koning__willem-alexander

Wat in het hoger onderwijs al gebruikelijk is, zal vanaf dit jaar ook traditie worden in het mbo. Op 27 augustus wordt voor het eerst het nieuwe studiejaar officieel geopend. Niemand minder dan koning Willem-Alexander zal de openingsceremonie uitvoeren. Gastheer voor de eerste officiële opening van het mbo-jaar is ROC Tilburg. Dit meldt MBO Raad.

De officiële opening moet een speciaal moment worden voor alle betrokkenen in het mbo. Niet alleen voor studenten en docenten maar ook bedrijfsleven en de overheid. De opening zal elk jaar in een andere regio van ons land georganiseerd gaan worden. Op de opening wordt ook het startsein gegeven voor de Landelijke Ambassadeursverkiezing mbo.

Voorzitter Ton Heerts van de MBO Raad is "geweldig trots" dat de koning deze eerste opening van het mbo-jaar wil doen. Het mbo verdient een "prachtige opening" zegt Heerts en dat de koning daaraan mee wil werken is een "fantastische opsteker" voor de studenten en de mensen die hun energie steken in het opleiden van de Nederlandse beroepsbevolking, aldus de voorzitter.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids