Normal_rss_entry-135319

De driejaarlijkse Theo Thijssen-prijs voor kinder- en jeugdliteratuur gaat deze keer naar Bibi Dumon Tak, zo heeft het bestuur van de Stichting P.C. Hooft-prijs voor Letterkunde besloten. Zij schreef onder andere het Kinderboekenweekgeschenk Laika tussen de sterren.

"Om in vervoering te raken heb je geen verzinsels nodig. Vervoering bereik je met de blik van een kind - onbevangen, origineel en eerlijk - en de pen van een dichter - eigenzinnig, esthetisch en persoonlijk. En dan kijken, en schrijven. Datgene doen en datgene maken waarmee de literatuur zich van alledaagse tekst en taal onderscheidt. Die blik en die pen bezit Bibi Dumon Tak als geen ander", oordeelde de jury.

De reeds vaker gelauwerde Bibi Dumon Tak (1964) schreef voor volwassenen en kinderen, zoals Het koeienboek, Latino King en Kinderboekenweekgeschenk Laika tussen de sterren. Haar werk gaat veelvuldig over dieren.

De prijs bestaat uit 60.000 euro en een beeldje van schrijver Theo Thijssen. De schrijfster krijgt de prijs in september in Den Haag.

Door: ANP