Natascha Kuipers met groep die naar Malawi afreist

Bij ROC van Twente wordt ‘leren zonder grenzen’ steeds belangrijker. Dat geldt niet alleen voor studenten; ook docenten gaan steeds vaker naar het buitenland om ervaring op te doen en kennis te delen. Docente Natascha Kuipers (25) uit Enschede vertrekt op 21 april met de stichting Edukans twee weken naar Malawi om daar het onderwijs te verbeteren. Om het project duurzaam te maken, zamelt Natascha geld in via een spinningmarathon op zondag 8 april. Dit meldt ROC van Twente.

Natascha is één van de 175 docenten die zich komend jaar wereldwijd inzetten binnen het programma World Teacher van Edukans, een ontwikkelingsorganisatie die zich richt op onderwijs. "Ik mag met een enthousiaste groep mensen het onderwijs in Malawi verbeteren en tegelijkertijd werk ik aan mijn eigen ontwikkeling. Ik kijk uit naar de ervaringen die ik daar ga opdoen en daarin ben ik niet alleen. Mijn studenten zijn net zo enthousiast als ik en willen alles weten over de reis. Ze gaan brieven schrijven aan de kinderen in Malawi die ik straks persoonlijk aflever. Onderwijs brengt mensen samen en daar is dit project een bijzonder en mooi voorbeeld van", vertelt Natascha.

Nieuwe energie

Ook in Nederland heeft het programma effect op het onderwijs. Deelnemers geven na terugkomst aan met nieuwe energie voor de klas te staan en innovatiever, flexibeler en creatiever te zijn. Doordat ze in een compleet andere context met onderwijs bezig zijn, komen deelnemers bij het hart van het onderwijs. Onderzoek heeft aangetoond dat deelname aan het programma World Teacher echt verschil maakt voor goed docentschap. ROC van Twente ondersteunt het programma World Teacher van harte.

Spinningmarathon

Om dit project en het duurzame meerjarenprogramma in Malawi mogelijk te maken, zamelt Natascha namens Edukans geld in. Op zondag 8 april vindt er een spinningmarathon plaats bij FysioFit in Enschede. Natascha gaat vier uur lang spinnen voor het goede doel en nodigt andere mensen uit om mee te doen en/of geld te doneren. Meer informatie over de reis van Natascha naar Malawi is te vinden op www.natascha-kuipers.inactievooredukans.nl.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids