Normal_ingrid_van_engelshoven__cropped_

Minister van Engelshoven van Onderwijs bezoekt maandag 19 februari de regio Twente. Zij zal werkbezoeken afleggen bij verschillende instellingen en organisaties, waaronder diverse onderwijslocaties. Dit meldt Rijksoverheid.

's Ochtendsvroeg trapt ze de dag af bij Stichting RIBO in Hengelo. Deze stichting maakt het mogelijk dat  jonge bouwvakkers zich kunnen bekwamen in het restaureren van monumenten of monumentale gebouwen. Vervolgens brengt ze, ook in Hengelo, een bezoek aan het ROC van Twente waar ze het Centrum voor Precisietechnologie opent.

Omstreeks 11.30 uur bezoekt ze de Universiteit Twente, waar het zogeheten Enschede Lab door haar wordt geopend. Het Enschede Lab is samenwerkingsverband van diverse instellingen voor het ontwerpen van vernieuwde oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Het Rijksmuseum Twenthe en Twentse Welle bezoekt de  minister na de middag, gevolgd door een bezoek aan de nieuwe stadscampus van de Saxion Hogeschool. Het werkbezoek wordt afgesloten bij de Nationale Reisopera waarbij het programma van dit gezelschap wordt gepresenteerd.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids