Normal_fietsen_fietsverlichting_fietslamp_fiets

Nederland is weer van de partij bij de Europese wedstrijd voor beste (motor)fietsmonteur van Europa. Drie studenten tweewielertechniek van Koning Willem I College in ’s-Hertogenbosch strijden op 19 januari in Frankfurt am Main tegen vijf andere Europese landen. Dit meldt Koning Willem I College.

De wedstrijd voor beste (motor)fietsmonteur van Europa wordt voor de tiende keer georganiseerd. Duitsland, Zwitserland, Tsjechië, Oostenrijk, Polen en Nederland sturen ieder twee deelnemers voor fietstechniek en twee voor motorfietstechniek. 
 
Vanuit het Koning Willem I College is dat voor de categorie motorfietstechniek Kevin Martens uit Wijchen. Voor de categorie fietstechniek Willem van den Bogaart uit Someren en Jesse van den Busken uit Oisterwijk. Zij wisten zich te kwalificeren tijdens voorrondes op school. De winnaar mag zich oprecht beste (motor)fiets monteur van Europa noemen. 
 
De achterliggende gedachte van deze Europese wedstrijd is om op Europees niveau de ‘kwalificaties’ op een gelijk niveau te krijgen. Fabrikanten willen dit al jaren; dat een gediplomeerde monteur uit Oostenrijk op het zelfde niveau functioneert als zijn collega uit Nederland of Tsjechië. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids