Normal_duim_omhoog

Het ROC West-Brabant is flink bezig om bij een drietal opleidingen verbeteringen door te voeren. De Onderwijsinspectie gaf drie opleidingen namelijk een onvoldoende voor de examinering, zo werd deze week bekend. Inmiddels heeft de mbo-instelling al behoorlijke vooruitgang geboekt, aldus het ROC. Dat meldt BN De Stem.

Woordvoerster Jacqueline Buijsrogge van het ROC zegt dat de kritiek van de Inspectie geen recente informatie meer is. Zij stelt dat de Inspectie altijd terugkijkt wat betreft de rapportages. Inmiddels is de situatie op de school stukken beter, aldus Buijsrogge.

De opleiding Chauffeur Goederenvervoer moest na het bezoek van de Inspectie van het Onderwijs zelfs de licentie voor het afnemen van examens intrekken. Inmiddels mag het ROC voor deze opleiding weer zelfstandig examineren. Er zijn nog twintig leerlingen die dit jaar geen examen kunnen doen op het ROC. Zij  kunnen hun opleiding afronden in Dordrecht. Overige studenten  Chauffeur Goederenvervoer kunnen gewoon weer afstuderen bij ROC West-Brabant.

Ook de opleidingen Voedingsoperator en Zelfstandig Werkend Broodbakker kregen een onvoldoende van de Inspectie. Eerstgenoemde heeft inmiddels alweer een voldoende behaald, zo stelt het ROC gerust. Voor Zelfstandig Werkend Broodbakker is de examinering in lijn gebracht met examens op het Cingel College in Breda die wel voldoende scoorden. Bij het eerstvolgende bezoek van de Inspectie verwacht ROC West-Brabant dat ook deze opleiding weer aan alle eisen voldoet.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids