Logo_inspectie_van_het_onderwijs_logo_goed

Het ROC West-Brabant heeft van de Onderwijsinspectie voor drie opleidingen een onvoldoende gekregen. De opleiding Chauffeur Goederenvervoer kwam er het slechts vanaf. Daar moet door dusdanige tekortkomingen de licentie om te mogen examineren worden ingetrokken. Dat meldt BN De Stem.

Het onderwijsproces bij de opleiding Chauffeur Goederenvervoer was verder in orde; alleen de examinering kreeg geen voldoende van de Inspectie van het Onderwijs. Een onvoldoende werd door het ROC ook gescoord voor de opleiding Zelfstandig Werkend Broodbakker. Ook daar gold dat de examinering onder de maat was.

Als laatste werd de studie Voedingsoperator niet voldoende beoordeeld. Hierbij ging het voornamelijk om de kwaliteitsborging. In de afgelopen drie jaar zijn er 22 opleidingen op ROC West-Brabant geïnspecteerd. 19 daarvan werden positief beoordeeld. Opleidingen worden op basis van een steekproef of een verondersteld risico door de inspectie geselecteerd om gecontroleerd te worden.

De kwaliteit van het onderwijs en de financiële positie op de mbo-school is meegenomen bij het onderzoek. Vooral de kwaliteitsborging kan volgens de Onderwijsinspectie als ‘slecht’ worden bestempeld. Daarnaast zijn sturing, beoordeling, verbetering, verankering, dialoog en verantwoording punten waarop verbeterd kan worden. ROC West-Brabant krijgt daarom vanaf nu voorlopig een beperkte mate van vervolgtoezicht.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids