Normal_roken_kind23423

Morgen is het Wereld Niet Roken Dag. Stichting Rookpreventie Jeugd, die ervoor wil zorgen dat er geen kinderen of jongeren meer gaan roken, start daarom een campagne om ervoor te zorgen dat pensioenfonds ABP stopt met het beleggen in tabak. Dit meldt Stichting Rookpreventie Jeugd.

Het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP) belegde vorig jaar anderhalf miljard euro in de tabaksindustrie. En daar zijn ze ook dit jaar mee doorgegaan. De Stichting Rookpreventie Jeugd heeft er bij het ABP herhaaldelijk op aangedrongen te stoppen met beleggen in de tabaksindustrie maar zonder resultaat. 
Nu proberen zij dit een halt toe te roepen door een brief te sturen aan alle bij ABP aangesloten bonden, organisaties en verenigingen met de oproep bij het ABP te protesteren tegen de beleggingen in de tabaksindustrie. Bij het ABP zijn  leraren, ambtenaren en medewerkers in de zorg aangesloten. 
 
De oproep aan ABP komt gelijktijdig met een manifest van vier grote Amerikaanse investeringsmaatschappijen dat morgen 31 mei op Wereld Niet Roken Dag wordt gepubliceerd. Zij pleiten voor een wereldwijde actie tegen de tabaksepidemie en de daarmee hangende kosten en gevolgen.  Zij vragen andere grote investeerders zich achter hen te scharen en hun aandelen in tabak weg te doen.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids