Normal_drone-1142182_960_720

Een primeur voor Nederland: het TwentDrone Event, een wedstrijd drone bouwen en toepassen in 'mystery challenges' voor mbo-studenten. Tien teams van elk  vijf mbo-studenten uit Iran, België, IJsland en Nederland bouwen in één week hun eigen drone en gaan daarmee op vrijdag 12 mei de strijd aan in vier mystery challenges. Dit meldt ROC van Twente.

Het TwentDrone Event is een initiatief van ROC van Twente/ MBO College voor Metaal, Elektro & Installatietechniek. Dit evenement past bij Twente als High-Tech regio en het maakt duidelijk waartoe jonge mbo-studenten in staat zijn, aldus de organisatie.

Bij de ontwikkeling van drones gaat het niet alleen om bouwen, maar ook om toepassingen in de logistiek, agrarische sector en  veiligheidstoepassingen om maar een paar gebruiksmogelijkheden te noemen.

In de week voorafgaand aan de Challenge Day op 12 mei bouwen de studenten in eigen teamunits in de hal van locatie de Gieterij van ROC van Twente. Op het bordes achterin staat een grote vliegkooi waarin getest en gevlogen kan worden. Het Nederlandse team bestaat uit studenten van het ROC van Amsterdam, Da Vinci College Dordrecht, Noorderpoort Groningen/Assen en ROC van Twente.

De week wordt afgesloten met een challenge waarbij de teams met hun zelfgebouwde drones vier mystery opdrachten moeten doen. Daarna volgt de huldiging van het winnende team en wordt de week feestelijk afgesloten.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids