Logo_nationale_museumweek_logo

Nog tot en met zaterdag 9 april is het Nationale Museumweek. Tijdens deze week organiseren musea in heel het land bijzondere activiteiten. Zo is op roc Deltion College ter gelegenheid van de Museumweek een pop-up museum met pronkstukken uit Museum de Fundatie. Extra bijzonder: het museum is samengesteld door de Studentenraad. Door Nationale Museumweek.

De Nationale Museumweek is een initiatief van de Museumvereniging. Onder het motto 'Ons echte goud' wil de organisatie het publiek verrassen en inspireren met Nederlands cultureel erfgoed en museale pronkstukken.

In het pop-up museum op het Deltion College is een aantal mooie pronkstukken uit Museum de Fundatie. De studenten kozen bijvoorbeeld een naamloos schilderij van Rob Scholte: “Dit schilderij, met zijn ster met vijf punten, staat symbool voor hoe de school het liefst zien. Als een centrum van respect, vertrouwen, eerlijkheid, creativiteit en transparantie”, aldus Quinten en Fleur van de Studentenraad.

Het pop-up museum is geopend in het kader van de Nationale Museumweek. “Een half miljoen mbo-studenten zijn het museumpubliek van de toekomst” aldus Mirjam Moll van de Museumvereniging. “Daarom hebben we drie musea gevraagd om ‘ons echte goud’ op verrassende wijze in scholen naar buiten te brengen.” Ralph Keuning, directeur Museum de Fundatie vult aan: “In het Deltion College worden bijvoorbeeld ook onze museumbeveiligers van de toekomst opgeleid. We stellen onze pronkstukken hier met een gerust hart ten toon”. Naast Museum de Fundatie verzorgen ook het Aviodrome en Museum Kranenburgh een pop-up museum op een schoollocatie.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids