Marco Quene, winnaar in de categorie Frezen, in actie tijdens de Skills Heroes finale op ROC van Twente

Vorige week vond de landelijke finale van het Nederlands kampioenschap Draaien, Frezen en Lassen (in de technieken TIG en MIG/MAG) plaats op het ROC van Twente in Hengelo. Dat pakte goed uit voor de organiserende mbo-instelling: in alle vier de categorieën won een student van ROC van Twente de gouden medaille.

Omdat de resultaten heel nauwkeurig door de jury moesten worden beoordeeld, werd pas deze week bekend welke studenten in de prijzen zijn gevallen. De uiteindelijke winnaars zijn Brent Koekoek (Lassen MIG/MAG), Hugo Rijsman (Lassen TIG), Jan Willem ten Hag (Draaien) en Marco Quené (Frezen).  Wethouder Mariska ten Heuw van gemeente Hengelo overhandigde de prijzen tijdens de huldiging op woensdag 15 maart.

6.000 mbo'ers zijn de afgelopen maanden de Skills Heroes-competitie met elkaar aangegaan in verschillende vakrichtingen. Uiteindelijk kwalificeerden 315 mbo-talenten zich voor de finales in de RAI van 16 tot en met 18 maart. Nog eens honderd mbo-talenten hebben hun finales op acht schoollocaties in Nederland, waaronder dus bij ROC van Twente in Hengelo. De nationaal kampioenen maken kans op deelname aan WorldSkills 2017, de wereldkampioenschappen voor beroepen. Deze vinden in oktober plaats in Abu Dhabi.

Met Skills Heroes willen stichting Skills Netherlands, de onderwijs- en branche-instellingen en het Ministerie van Onderwijs het belang van vakmanschap benadrukken en jongeren stimuleren om het beste uit zichzelf te halen. De vakwedstrijden bieden een podium voor vaktalenten en is dé kans voor deelnemers om te excelleren. Een overzicht van de vakwedstrijden en de deelnemende mbo’ers is te vinden op www.skillsheroes.nl.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids