Normal_worker-1696026_960_720

Op woensdag 1 februari start op de locatie Bouwgilde aan de Reggesingel in Rijssen het Nederlandse kampioenschap Tegelzetten. Hierbij gaan mbo-studenten van verschillende roc’s uit Nederland de strijd met elkaar aan gaan. Deze wedstrijd duurt twee dagen. Donderdag 2 februari gaat, tijdens de open dag van ROC van Twente en Bouwgilde, de wedstrijd door en wordt aan het einde van de dag duidelijk wie de beste tegelzetter van Nederland is. Deze student vertegenwoordigt ons land in januari 2018 tijdens de World Skills in Abu Dhabi. Dit meldt ROC van Twente.

Donderdag 2 februari vinden in Rijssen ook de regionale kwalificatiewedstrijden voor schilders plaats. Vijftien studenten van diverse mbo-instellingen uit deze regio strijden hier tegen elkaar om een plek te bemachtigen in de landelijke finale, die in maart plaatsvindt in de RAI in Amsterdam.

Bezoekers van de open dag van ROC van Twente / Bouwgilde kunnen de bezoekers vanaf 18.00 uur ook vmbo-leerlingen aanmoedigen die deelnemen aan de Skills Talents wedstrijd. Deze leerlingen zijn afkomstig van vier verschillende Overijsselse vmbo-scholen. Zij werken in groepjes van drie aan het onderdeel BWI (bouwen, wonen, interieur), waarvoor zij een product van hout moeten maken. Hierbij wordt gekeken naar samenwerking, technisch inzicht, handigheid, kennis van materialen en nauwkeurigheid. Het winnende team vertegenwoordigt onze provincie tijdens de landelijk finale in de RAI in Amsterdam.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids