Normal_college__studenten__studeren__collegezaal__studie

Minister Bussemaker van Onderwijs is akkoord gegaan met een schakeltraject voor mbo'ers die naar de pabo willen in de drie grote steden. Dit traject moet zorgen voor een betere doorstroom van mbo-studenten naar de pabo. Vanaf januari 2017 gaat de inschrijving voor het traject open. Dat melden ROC van Amsterdam en iPabo.

De schakeltrajecten zijn voor de pabo’s in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam. In Amsterdam werken ROC van Amsterdam, ROC Top, Hogeschool iPabo en Hogeschool van Amsterdam hierin samen. In het schakeltraject volgen mbo'ers aan het eind van hun opleiding een traject van een half jaar waarin zij worden voorbereid op studeren aan de pabo. Daarnaast worden de studenten ook voorbereid op de toelatingstoetsen van de vakken aardrijkskunde, geschiedenis en natuur en techniek en wordt aandacht besteed aan rekenen, taal, algemene ontwikkeling en het beroep.

Deelname aan het schakeltraject is niet verplicht, maar biedt mbo'ers, vaak met een andere opleiding dan onderwijsassistent, wel een kans om beter toegerust naar de pabo te gaan. De afgelopen jaren is een grote groep mbo'ers afgehaakt door de invoering van de toelatingstoetsen. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids