Normal_haven_schip_ketting__compfight_

Koning Willem-Alexander heropent vrijdag 3 februari het gerenoveerde Maritiem en Logistiek College De Ruyter in Vlissingen. De Koning brengt daarnaast ook een werkbezoek aan het sleep- en bergingsbedrijf Multraship Towage & Salvage, waarmee het college een samenwerkingsverband heeft. Dit meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

Het Maritiem en Logistiek College De Ruyter leidt studenten op tot onder meer stuurman en scheepswerktuigkundige. Dankzij de renovatie beschikken de mbo-studenten over lesfaciliteiten die passen bij het moderne onderwijsproces, waaronder nieuwe radar- en brugsimulatoren. Sinds 1903 wordt in Vlissingen maritiem onderwijs verzorgd.
 
Multraship Towage & Salvage verzorgt sleep- en bergingsdiensten in havens, kustgebieden en op zee. Het bedrijf biedt stageplaatsen aan studenten van het Maritiem en Logistiek College. Zij kunnen daardoor praktijkervaring opdoen op hun vloot van sleep- en bergingsvaartuigen.
 
Maritiem en Logistiek College De Ruyter is onderdeel van Scalda. Scalda is een school voor middelbaar beroepsonderwijs en volwasseneneducatie. Scalda verzorgt toegankelijk en veelzijdig onderwijs vanuit elf kleinschalige, vakgerichte colleges en vanuit CIOS Goes-Breda, MBO Dans Goes en Maritiem en Logistiek College De Ruyter.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids