Logo_studenten__studeren__werken__huiswerk__laptop__blij__hbo__uni__mbo

De Nationale DenkTank heeft donderdag tien aanbevelingen gepresenteerd voor het beroepsonderwijs van de toekomst. In een interview met Radio 1 noemde MBO Raad-directeur Paul Oomens het een sympathiek initiatief dat de werelden van hoger- en lageropgeleiden dichter bij elkaar brengt. "Het is heel belangrijk dat jongeren elkaar ontmoeten en met elkaar naar praktische oplossingen kijken." Dit meldt de MBO Raad.

Scholen werken al aan diverse projecten of plannen die soms deels overeenkomen met oplossingen van de Nationale DenkTank. Oomens: "De aansluiting van mbo op de pabo is heel belangrijk. Scholen geven nu al extra cursussen aardrijkskunde, techniek en geschiedenis. We gaan met de jongeren van de Nationale DenkTank kijken hoe we elkaar kunnen versterken."
 
Momenteel voert de Nationale DenkTank onder andere met de MBO Raad, SBB en diverse scholen verkennende gesprekken over hoe de oplossingen geïmplementeerd kunnen worden. Zo onderzoekt SBB wat nodig is om de website Stagemarkt aan te passen zodat een matchingssysteem studenten koppelt aan een leerbedrijf dat past bij hun competenties.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids