Normal_water_ingeschonken

Een leerling van ROC Mondriaan in Den Haag heeft één of meerdere cafeïnepillen in een flesje water van een docent gedaan. Naar aanleiding van het incident zijn drie leerlingen tijdelijk geschorst. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

De leerling kon één of meer cafeïnepillen in het waterflesje doen, toen de docent het klaslokaal even verliet. Doordat de docent een vreemde smaak proefde, kwam de zaak  aan het licht. Drie leerlingen zijn voor het incident verantwoordelijk gehouden. Voor twee van de jongens volgde een gesprek met hun ouders, een aantekening en schorsing van een week. De derde leerling mag niet meer terugkomen in de klas, maar krijgt een plek elders op school, aldus woordvoerder Willem van de Ven van ROC Mondriaan. Het voorval vond twee weken geleden plaats.
 
Er gaan ook verhalen dat er die dag twee incidenten waren met dezelfde docent. Op website LiveLeak.com verscheen donderdag een kort filmpje met als titel 'Studenten drogeren docent ICT ROC Mondriaan'. Te zien is dat twee jongens een flesje schudden en dan snel weglopen. Volgens een leerling betrof dat echter een incident eerder op de dag, waarbij hij en een medeleerling bij wijze van grap een flesje frisdrank van de docent schudde, zodat de inhoud er bij opening uit zou spuiten. Volgens de leerling zijn zij hiervoor geschorst, en was een andere leerling in zijn eentje verantwoordelijk voor de toegediende cafeïnepillen later op de dag.
 
Volgens de woordvoerder van ROC Mondriaan waren er na het incident tegenstrijdige verklaringen. "Wij hebben de drie jongens samen verantwoordelijk gehouden voor het incident rond het flesje.'' Bij de roc is niets bekend van twee verschillende voorvallen.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids