Studenten Vindicat mochten eigenlijk niet op dak sociëteit komen

De studente die donderdagochtend 27 juni rond 6.00 uur van het Vindicat-gebouw in Groningen sprong, mocht eigenlijk niet op het dak komen. Dat gedeelte van de studentenvereniging is verboden terrein. Dat blijkt uit een ouder statement van Vindicat. Dat melden het Dagblad van het Noorden en Sikkom.

Op de sociëteit van de studentenvereniging was het woensdagavond 26 juni een drukte van belang. Diezelfde nacht zijn er nog steeds veel mensen in het pand te vinden. Dat laten webcambeelden duidelijk zien. Op het balkon aan de Grote Markt zijde staan veel mensen te borrelen. Een groep van tien personen besluit uiteindelijk om de gezelligheid op het dak voort te zetten.

Feestjes zijn alleen niet toegestaan op het dak. Daar staan zonnepanelen en grote koelinstallaties. Ook is de rand van het dak niet afgeschermd. Dat is op het balkon aan de Grote Markt wel het geval, daar staat een rand omheen.

Veel vragen over het incident 

De studente staat eerst nog bij de groep, maar neemt daar vervolgens afstand van. Uiteindelijk rent ze over de rand van het dak. Er zijn nog veel vragen, maar de studenten hadden niet op het dak mogen komen. Alleen met een luik van binnenuit zou je op het dak kunnen komen. Vindicat heeft in het verleden daar al eens een verklaring over gegeven.

Seksende studenten op het dak 

Twee leden van de studentenvereniging hadden in 2016 namelijk seks op het dak. De video daarvan ging rond op social media. De hoogste baas van Vindicat zei toen dat ze geen verdere maatregelen gingen nemen, want het dak is voor iedereen onbereikbaar.

Reactie Vindicat 

Het bestuur van Vindicat heeft in een reactie op hun website laten weten zeer geschokt te zijn. “Alle aandacht gaat uit naar de persoon in kwestie, de betrokkenen, de familie, vrienden en de leden van Vindicat.”  De student ligt op dit moment nog in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Denk je aan zelfdoding? Neem contact op met 0800-0113 of chat op 113.nl.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk