Foto: Rob Duin

De mbo-student Rowan Tom van het ROC Horizon College is regiokampioen Verpleegkundige geworden. Hij won de wedstrijd in het kader van de Skills-wedstrijden. Deze wedstrijden zijn door het ministerie van Onderwijs aangewezen om excellentie in het mbo-onderwijs te bevorderen. De derdejaars student uit Purmerend maakt nu kans op een plek in de landelijke finale. Dat meldt ROC Horizon College.

Na Rowan Tom volgt Doreen Hillenga van het ROC Menso Alting op de tweede plaats en Cathelijne Blom van het ROC Da Vinci College op de derde plek. Aan de regiowedstrijden voor Verpleegkundige deden zeven deelnemers van vier mbo-scholen mee: ROC Menso Alting, ROC Da Vinci College, ROC TOP en het ROC Horizon College. In januari worden in twee andere regio’s wedstrijden gehouden. De acht studenten met de hoogste puntentelling gaan door naar de landelijke finale, deze vindt plaats in maart 2017 in de RAI in Amsterdam.

Bij het Horizon College werden ook Skills-wedstrijden voor Verzorgende IG georganiseerd. De winnaar in deze categorie is Pamela Kloppenburg van het DrentheCollege. De tweedeplaats is voor Laura Wubbels van het Drenthe College. Olga Laan, student ROC Horizon College, behaalde in deze categorie de derde plaats. Aan deze wedstrijd deden zes deelnemers van drie mbo-scholen mee: Drenthe College, Alfa College en het Horizon College.

De Skills-wedstrijden werden maandag 5 en dinsdag 6 december bij het Horizon College in Alkmaar gehouden. De deelnemers kregen meerdere opdrachten die ze moesten uitvoeren. Zij werkten tijdens de wedstrijd met simulatiepatiënten.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids